Uudised

Eesti kartulisordid ja nende kulinaarsed omadused 30. märts Valdek Rohtma


Eile (29.03) käis meile esimese kursuse kokkadele teadmisi jagamas Terje Tähtjärve Maaelu Teadmuskeskusest. Õppepäeva teemaks oli Eesti kartulisordid ning kuidas nende kulinaarseid omadusi mõjutavad ilmastik, muld ja sordiomadused.

Õppepäeval valmistati ja degusteeriti kümmet erinevat kartulisorti - keedeti, küpsetati, friteeririti ja valmistati putru.

Katset võib kodus korrata!

Tulemus...

- Parimate sordiomadustega kartuliks peetakse Piretit, Teelet ja Maretit.

- Salatikartuliks on hea kasutada Antsu.

- Maret, Piret ja Reet sobivad friikartuliks ja krõpsudeks.

#vkok #poppkool

Eile (29.03) käis meile esimese kursuse kokkadele teadmisi jagamas Terje Tähtjärve Maaelu Teadmuskeskusest. Õppepäeva teemaks oli Eesti kartulisordid ning kuidas nende kulinaarseid omadusi mõjutavad ilmastik, muld ja sordiomadused.

Õppepäeval valmistati ja degusteeriti kümmet erinevat kartulisorti - keedeti, küpsetati, friteeririti ja valmistati putru.

Katset võib kodus korrata!

Tulemus...

- Parimate sordiomadustega kartuliks peetakse Piretit, Teelet ja Maretit.

- Salatikartuliks on hea kasutada Antsu.

- Maret, Piret ja Reet sobivad friikartuliks ja krõpsudeks.