BBQ 2023


Valga – Valka piirilaada  lihaküpsetusvõistlus „Piirideta BBQ 2023“

Korralduskoht: Valga

Korraldusaeg: Laupäeva 06. mai 2023. a.

Valga asukoht: Tartu tn. 2 – Vana vesiveski juures olev plats

8.00 – 10.00 Võistkondade saabumine ja võistlustoorme väljastamine

10.00  - Piirideta BBQ 2022 võistluste avamine

12.00 – Kohtunike kogunemine ja registreerimine

12.30-   Kohtunike koolitus

13.00 – Võistlustööde serveerimise algus kohtunikele

16.00 -  Võitjate autasustamine

 

Registreerimine/stardiõigus

  • Võistkond  peab ennast registreerima Eesti või Läti kontaktisiku juures hiljemalt 24.04.2023. a. kella 12.00-ks. Võistkonna suuruseks kuni 5 inimest.
  • Peale registreerimist edastatakse registreerimise kohta kinnitus e-posti teel, koos arvega (Valga või Valka linnavalitsusest), mis peab olema tasutud hiljemalt 05.05.2023. a.

Kontakt:

Lätis  -   SNIEDZE RAGZE Sniedzeragze@inbox.lv  +37126488684

Eestis – IVITA ERSTO ivita.ersto@vkok.ee   +376 68575

 

Võistluste osalustasu

Võistluste osalustasu on kõikidele võistkondadele  30 €.

Võistlusroogade hindamise ajad

Kell 13.00 roog nr 1 kana

Kell 13.30 roog nr 2 ribi

Kell 14.00 roog nr 3 veis

Kell 14.30 roog nr 4 vegan grilliroog

Võistlustööde hindamine toimub pimehindamise meetodil. Võistlustööde vastuvõtulaud kohtunike telgis on avatud  5 ( viis ) minutit enne ja 5 ( viis ) minutit pärast võistlustööde hindamise aja algust.

 

Kõikidele võistkondadele antakse toidukorv mis sisaldab võistluseks kohustuslikke tooraineid.

Võistluste korraldaja väljastab kõikidele võistkondadele samalaadse kvaliteediga ja võistlusteks etteantud kogustega toorme. Võistlusroad tohivad olla valmistatud ainult võistluse korraldaja poolt väljastatud toorainest!

Toote korvid sisaldavad järgmisi tooteid:

2  ribiplaati

1 veisevälisfilee ca 2 kg

2 kg kanakintse

 

Valmistatavate roogade definitsioon

Iga võistkond peab valmistama 1 võistlustööde konteineri kohtunike jaoks.  Kohtunikele hindamiseks minev konteiner peab sisaldama vähemalt kuute ( 6 ) eraldi identifitseeritavat portsjonit. Sama reegel kehtib ka vegan grilliroa kohta.

Kohtunikele väljastatatavad võistlustööde konteinerid/ karbid  ei tohi sisaldada midagi muud peale võistkondadele väljastatud võistlustoorme ja aluskomponentide. Aluskomponentidena on lubatud eranditult kasutada ainult lehtsalatit või käharpeterselli ( võistkond muretseb soovi korral ise ). Võistluskonteiner ei tohi sisaldada söödamatuid asju.

Kastmete ja lisandite kasutamine kohtunikele hindamiseks väljastatavates konteinerites on keelatud.

Presentatsiooni konteinerites on lubatud võistkondadel kasutada lisandeid.

Võistlusroad

Roog nr 1. Kana

Kana portsjon peab sisaldama konti.

Roog nr 2. Ribi

Võistlustöö ribi ( ribiplaat ) peab olema küpseatud ühes tükis.

Ribi portsjon peab sisaldama konti.

Roog nr 3.  Veis

Võistkonnale väljastatud veiseliha ei pea võistkond küpsetama terves tükis!

Kohtunikele hindamiseks konteiseriise minev liha võib olla lõigatuna, kuubikutena või siis ribastatuna ( pulled meat ).

Roog nr 4 Vegan grilliroog

Vegan grilliroa valmistamiseks võib meeskond kaasa võtta ja kasutada kõiki toiduaineid vabal valikul.  Vähemalt 60% võistlusroast dessert peab olema küpsetatud BBQ ahjus või grillil. Vegan – 100% taimse päritoluga tooraine ja toit.

Abivahendite, nagu alumiiniumfoolium, vardad jne, kasutamine küpsetamise juures on lubatud, kuid neid ei ole lubatud panna toidukonteinerisse, mis lähevad hindamiseks kohtunikele.

Hindamis kriteeriumid:

Hindamis kriteeriumid roogade 1, 2 ja 3 puhul:

  1. Põhikomponendi välimus
  2. Põhikomponendi valmidus
  3. Põhikomponendi maitse

Road, kus on kasutatud lisa garneeringut või dekoreerimismaterjale, praagitakse välja ja hinnatakse 0-ga.

Hindamis kriteerium võistlusroog dessert:

  1. Välimus
  2. Maitse
  3. Loomingulisus
  4. Kas see on tõeline barbeque/grill

 

Žüriisse kuulub sõltuvalt võistkondade arvust min 6  liiget. Igas võistluskategoorias žürii poolt antud hinnetest eraldatakse hindamisel kõige kõrgem ja kõige madalam hinne välja.

Hindamine toimub järgnevalt:

Skaala 1,0 – 10,0:

1 võistlustöö rikkumine ( Markeerimine, söödamatud asjad )

2 tugevalt söestunud või veel toores

3 väga tugevalt üle- või alaküpsetatud

4 üle- või alaküpsetatud

5 vastuvõetav

6 hea

7 väga hea

8 suurepärane

9 ülihea

10 absoluutne tipp

Grill- ja BBQ seadmed

Küpsetusprotsessi jaoks on lubatud kasutada eranditult ainult puidu, puuusöe või puidupelletiga töötavaid  BBQ ahjusid või grille.                                         

Elekter/vesi

Elekter

Elektrivalmidus on võimalik. Soovitav kaas võtta isiklik niiskuskindel pikendusjuhe.

Vesi

Võistluspaigas on veevõtukohad (ainult külm vesi). Vesi tuleb endal kaasa võtta.

Ohutus

Tuleohutuse tagamiseks peab iga võistkond kaasa võtma kontrollitud ja kasutusluba omava tulekustuti  ja tule kustutusteki.

 Võistlusala

Igale võistkonnale eraldatakse võistlusala mõõtudega 4x6 m. Suuremat võistlusala vajavad võistkonnad peavad selleks esitama vastava sooviga taotluse.

Võistkondadel on soovi korral võimalus kasutada võistlusroogade ettevalmistamiseks ühte telki kuid võistkondade erisus peab olema nähtav. Keelatud on kasutada erinevatel võistkondadel küpsetus ahju või grilli.

Hindamine

Hindamine toimub vastavalt WBQA reeglitele.

Komponentide konteinerid pimedegustatsiooni jaoks antakse meeskondadele võistluspäeval ja lubatud on kasutada ainult neid konteinereid. Hindamiseks tagastatud karbid markeeritakse  ümber enne kohtunikele hindamiseks andmist.

 Keelatud on meeskonnale viitavate märgiste või lisade kasutamine. Võistlusreeglite  või reglemendi rikkumine toob endaga kaasa diskvalifitseerimise žürii esimehe poolt.

Tiitlid ja autasustamine

Kõikide hindamiste kokkuvõtteks selgub võistluste üldvõitja „Piirideta BBQ 2023“.

Eraldi tunnustatakse igat võistluskategooria parimat.

Eraldi peetakse arvestust õppeasutustele või õpilasvõistkondadele „Piirideta BBQ Junior 2023“.

Võistkondadel on võimalus ennast publikule aktiivselt tutvustada barbecue alastel etteastetel söödavate roogade ja barbecue hõrgutistega.

 

Võistkonna esitlus

Võistkond võib oma sponsoreid võistluste alal tasuta esitleda järgnevalt:

  • Võistkonna sponsorite esitlemiseks võib vabalt kujundada 1 m2 plakatipinda . Seejuures on plakatipinna suuruseks kindlaks määratud kuni 1x1 m.
  • Võistkonna riietusel (riietuse ülemine osa, põlled) võib kanda võistkonna sponsorite logosid
  • Kõik võistkonnad ja nende liikmed loovutavad meedia ja reklaami otstarbeks korraldajatele ja nende parneritele kõik õigused fotode, sõnade ja helide kujul avaldamiseks trüki ja telemeedias,  raadios, televisioonis ja Internetis. 

 

Valga – Valka piirilaada  lihaküpsetusvõistlus „Piirideta BBQ 2023“

Korralduskoht: Valga

Korraldusaeg: Laupäeva 06. mai 2023. a.

Valga asukoht: Tartu tn. 2 – Vana vesiveski juures olev plats

8.00 – 10.00 Võistkondade saabumine ja võistlustoorme väljastamine

10.00  - Piirideta BBQ 2022 võistluste avamine

12.00 – Kohtunike kogunemine ja registreerimine

12.30-   Kohtunike koolitus

13.00 – Võistlustööde serveerimise algus kohtunikele

16.00 -  Võitjate autasustamine

 

Registreerimine/stardiõigus

  • Võistkond  peab ennast registreerima Eesti või Läti kontaktisiku juures hiljemalt 24.04.2023. a. kella 12.00-ks. Võistkonna suuruseks kuni 5 inimest.
  • Peale registreerimist edastatakse registreerimise kohta kinnitus e-posti teel, koos arvega (Valga või Valka linnavalitsusest), mis peab olema tasutud hiljemalt 05.05.2023. a.

Kontakt:

Lätis  -   SNIEDZE RAGZE Sniedzeragze@inbox.lv  +37126488684

Eestis – IVITA ERSTO ivita.ersto@vkok.ee   +376 68575

 

Võistluste osalustasu

Võistluste osalustasu on kõikidele võistkondadele  30 €.

Võistlusroogade hindamise ajad

Kell 13.00 roog nr 1 kana

Kell 13.30 roog nr 2 ribi

Kell 14.00 roog nr 3 veis

Kell 14.30 roog nr 4 vegan grilliroog

Võistlustööde hindamine toimub pimehindamise meetodil. Võistlustööde vastuvõtulaud kohtunike telgis on avatud  5 ( viis ) minutit enne ja 5 ( viis ) minutit pärast võistlustööde hindamise aja algust.

 

Kõikidele võistkondadele antakse toidukorv mis sisaldab võistluseks kohustuslikke tooraineid.

Võistluste korraldaja väljastab kõikidele võistkondadele samalaadse kvaliteediga ja võistlusteks etteantud kogustega toorme. Võistlusroad tohivad olla valmistatud ainult võistluse korraldaja poolt väljastatud toorainest!

Toote korvid sisaldavad järgmisi tooteid:

2  ribiplaati

1 veisevälisfilee ca 2 kg

2 kg kanakintse

 

Valmistatavate roogade definitsioon

Iga võistkond peab valmistama 1 võistlustööde konteineri kohtunike jaoks.  Kohtunikele hindamiseks minev konteiner peab sisaldama vähemalt kuute ( 6 ) eraldi identifitseeritavat portsjonit. Sama reegel kehtib ka vegan grilliroa kohta.

Kohtunikele väljastatatavad võistlustööde konteinerid/ karbid  ei tohi sisaldada midagi muud peale võistkondadele väljastatud võistlustoorme ja aluskomponentide. Aluskomponentidena on lubatud eranditult kasutada ainult lehtsalatit või käharpeterselli ( võistkond muretseb soovi korral ise ). Võistluskonteiner ei tohi sisaldada söödamatuid asju.

Kastmete ja lisandite kasutamine kohtunikele hindamiseks väljastatavates konteinerites on keelatud.

Presentatsiooni konteinerites on lubatud võistkondadel kasutada lisandeid.

Võistlusroad

Roog nr 1. Kana

Kana portsjon peab sisaldama konti.

Roog nr 2. Ribi

Võistlustöö ribi ( ribiplaat ) peab olema küpseatud ühes tükis.

Ribi portsjon peab sisaldama konti.

Roog nr 3.  Veis

Võistkonnale väljastatud veiseliha ei pea võistkond küpsetama terves tükis!

Kohtunikele hindamiseks konteiseriise minev liha võib olla lõigatuna, kuubikutena või siis ribastatuna ( pulled meat ).

Roog nr 4 Vegan grilliroog

Vegan grilliroa valmistamiseks võib meeskond kaasa võtta ja kasutada kõiki toiduaineid vabal valikul.  Vähemalt 60% võistlusroast dessert peab olema küpsetatud BBQ ahjus või grillil. Vegan – 100% taimse päritoluga tooraine ja toit.

Abivahendite, nagu alumiiniumfoolium, vardad jne, kasutamine küpsetamise juures on lubatud, kuid neid ei ole lubatud panna toidukonteinerisse, mis lähevad hindamiseks kohtunikele.

Hindamis kriteeriumid:

Hindamis kriteeriumid roogade 1, 2 ja 3 puhul:

  1. Põhikomponendi välimus
  2. Põhikomponendi valmidus
  3. Põhikomponendi maitse

Road, kus on kasutatud lisa garneeringut või dekoreerimismaterjale, praagitakse välja ja hinnatakse 0-ga.

Hindamis kriteerium võistlusroog dessert:

  1. Välimus
  2. Maitse
  3. Loomingulisus
  4. Kas see on tõeline barbeque/grill

 

Žüriisse kuulub sõltuvalt võistkondade arvust min 6  liiget. Igas võistluskategoorias žürii poolt antud hinnetest eraldatakse hindamisel kõige kõrgem ja kõige madalam hinne välja.

Hindamine toimub järgnevalt:

Skaala 1,0 – 10,0:

1 võistlustöö rikkumine ( Markeerimine, söödamatud asjad )

2 tugevalt söestunud või veel toores

3 väga tugevalt üle- või alaküpsetatud

4 üle- või alaküpsetatud

5 vastuvõetav

6 hea

7 väga hea

8 suurepärane

9 ülihea

10 absoluutne tipp

Grill- ja BBQ seadmed

Küpsetusprotsessi jaoks on lubatud kasutada eranditult ainult puidu, puuusöe või puidupelletiga töötavaid  BBQ ahjusid või grille.                                         

Elekter/vesi

Elekter

Elektrivalmidus on võimalik. Soovitav kaas võtta isiklik niiskuskindel pikendusjuhe.

Vesi

Võistluspaigas on veevõtukohad (ainult külm vesi). Vesi tuleb endal kaasa võtta.

Ohutus

Tuleohutuse tagamiseks peab iga võistkond kaasa võtma kontrollitud ja kasutusluba omava tulekustuti  ja tule kustutusteki.

 Võistlusala

Igale võistkonnale eraldatakse võistlusala mõõtudega 4x6 m. Suuremat võistlusala vajavad võistkonnad peavad selleks esitama vastava sooviga taotluse.

Võistkondadel on soovi korral võimalus kasutada võistlusroogade ettevalmistamiseks ühte telki kuid võistkondade erisus peab olema nähtav. Keelatud on kasutada erinevatel võistkondadel küpsetus ahju või grilli.

Hindamine

Hindamine toimub vastavalt WBQA reeglitele.

Komponentide konteinerid pimedegustatsiooni jaoks antakse meeskondadele võistluspäeval ja lubatud on kasutada ainult neid konteinereid. Hindamiseks tagastatud karbid markeeritakse  ümber enne kohtunikele hindamiseks andmist.

 Keelatud on meeskonnale viitavate märgiste või lisade kasutamine. Võistlusreeglite  või reglemendi rikkumine toob endaga kaasa diskvalifitseerimise žürii esimehe poolt.

Tiitlid ja autasustamine

Kõikide hindamiste kokkuvõtteks selgub võistluste üldvõitja „Piirideta BBQ 2023“.

Eraldi tunnustatakse igat võistluskategooria parimat.

Eraldi peetakse arvestust õppeasutustele või õpilasvõistkondadele „Piirideta BBQ Junior 2023“.

Võistkondadel on võimalus ennast publikule aktiivselt tutvustada barbecue alastel etteastetel söödavate roogade ja barbecue hõrgutistega.

 

Võistkonna esitlus

Võistkond võib oma sponsoreid võistluste alal tasuta esitleda järgnevalt:

  • Võistkonna sponsorite esitlemiseks võib vabalt kujundada 1 m2 plakatipinda . Seejuures on plakatipinna suuruseks kindlaks määratud kuni 1x1 m.
  • Võistkonna riietusel (riietuse ülemine osa, põlled) võib kanda võistkonna sponsorite logosid
  • Kõik võistkonnad ja nende liikmed loovutavad meedia ja reklaami otstarbeks korraldajatele ja nende parneritele kõik õigused fotode, sõnade ja helide kujul avaldamiseks trüki ja telemeedias,  raadios, televisioonis ja Internetis.