ÕPE:
põhihariduse baasil kutseõpe 3 aastat;
statsionaarne õppevorm (sessioonidena);
esmaõpe, 4. tase.
ÕPITAKSE:
majutamise- ja toitlustamise valdkonna alused;
karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused;
toitlustuse alused;
toitlustusteeninduse alused;
toiduvalmistamise alused;
joogiõpetus;
restoraniteenindus;
catering ja peoteenindus;
praktika;
võimalik spetsialiseeruda baaritööle, vastuvõttude korraldamisele või veiniõpetusele.
LÕPETAMINE:
Õppe lõpus peab õpilane sooritama „Kelner, tase 4″ kutsekvalifikatsioonieksami.
EDASIÕPPIMISE VÕIMALUSED:
Vanemkelner, tase 5
Rakenduslik kõrgharidus
VÕIMALUSED TÖÖTURUL:
Toitlustusteenindaja leiab tööd toitlustusettevõtetes, hotellides, baarides, veinikeldrites jms. Tööalaselt saab ennast arendada vanemkelneriks, vahetuse vanemaks, ülemkelneriks, sommeljeeks, teenindusjuhiks.