Erialad
Meie kool pakub õppimisvõimalust järgmistes õppevaldkondades:
* Tehnika, tootmine ja ehitus
* Tervis ja heaolu
* Teenindus
Info meie talvise vastuvõtu leiad siit: Talvine vastuvõtt
Viimati muudetud: 23.11.2020
Meie kool pakub õppimisvõimalust järgmistes õppevaldkondades:
* Tehnika, tootmine ja ehitus
* Tervis ja heaolu
* Teenindus
Info meie talvise vastuvõtu leiad siit: Talvine vastuvõtt
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg | Lisainfo |
---|---|---|---|---|
ÕppeliikKutseharidus, tase 3 | Õppevormstatsionaarne, päevane õpe | Eeldus alustamisekspõhihariduse nõudeta | Õppeaeg60 EKAP, 1 a | LisainfoSobib HEV õpilasele, eesti keelne õpe |
Valgamaa Kuseõppekeskuses on suurepärased tingimused õppeköökides ja suurköögis, et õppida selgeks abikoka ametioskused. Eelduseks on koostöövalmidus peakoka ja köögi muu personaliga, kõrge pingetaluvus ja valmisolek töötada ajal, mil teised puhkavad, olles sealjuures positiivse suhtumisega.
Abikokk käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel. Abikokk eeltöötleb toiduaineid, külmtöötleb köögivilju, valmistab vastavalt juhendile lihtsamaid lisandeid ja –toite, hoiab korras töökoha, teeb puhastus- ja koristustöid, täidab enesekontrolli tegevusi, planeerib ja korraldab oma tööd. Vajalik on hea tervis, vastupidavus, tahe ja oskus töötada meeskonnas.
Vastuvõtu tingimused:
Avalduse esitamine, vestluse läbimine ning ning nõutava haridustaseme tõendamine.
Põhiõpingute moodulid:
majutamise ja toitlustamise valdkonna alused; karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused; toitlustamise alused; abikoka praktilise töö alused; teeninduse alused; abikoka praktika.
Valikainete moodulid:
catering- teenindus; eesti köök; eritoitlustus; joogiõpetus I mittealkohoolsed joogid; pagari- ja kondiitritöö; valiktooted pärmitaignast.
Õppeköökides töötamiseks peavad õppijal olema isiklikud:
Kokariided (jakk, püksid, põll ja müts)
Kokajalanõud
Lõpetamine:
Õpingud loetakse lõpetatuks, kui õpilane on saavutanud abikoka eriala õppekava õpiväljundid vähemalt lävendi tasemel, läbinud ettevõttepraktika ning sooritanud kutseeksami.
Õpingute läbimisel omandatav kvalifikatsioon:
Õpingute sooritab õpingute lõppedes kutsekvalifikatsioonieksami „Abikokk, EKR tase 3“
Edasiõppimise võimalused:
Kokk, tase 4/ toitlustusteenindaja, tase 4 erialal Valgamaa Kutseõppekeskuses.
Võimalused tööturul:
Lõpetanul on võimalik tööle asuda toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes nagu restoran, kohvik, söökla, baar, kiirtoitlustusettevõte, suurköök, catering-ettevõte jms abikokana.
Kadri Vallimäe- Pähk
+372 5699 8381