Talvine vastuvõtt

Erialad

Meie kool pakub õppimisvõimalust järgmistes õppevaldkondades:

* Tehnika, tootmine ja ehitus

* Tervis ja heaolu

* Teenindus

Info meie talvise vastuvõtu leiad siit: Talvine vastuvõtt


Abikokk (128017)

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaegLisainfo
ÕppeliikKutseharidus, tase 3Õppevormstatsionaarne, päevane õpeEeldus alustamisekspõhiharidus nõudetaÕppeaeg60 EKAP, 1 aLisainfoSobib HEV õpilasele, eesti keelne õpe

Valgamaa Kuseõppekeskuses on suurepärased tingimused  õppeköökides ja suurköögis, et õppida selgeks abikoka ametioskused. Eelduseks on koostöövalmidus peakoka ja köögi muu personaliga, kõrge pingetaluvus ja valmisolek töötada ajal, mil teised puhkavad, olles sealjuures positiivse suhtumisega.

Abikokk käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel. Abikokk eeltöötleb toiduaineid, külmtöötleb köögivilju, valmistab vastavalt juhendile lihtsamaid lisandeid ja –toite, hoiab korras töökoha, teeb puhastus- ja koristustöid, täidab enesekontrolli tegevusi, planeerib ja korraldab oma tööd. Vajalik on hea tervis, vastupidavus, tahe ja oskus töötada meeskonnas.

Vastuvõtu tingimused:

Avalduse esitamine, vestluse läbimine ning ning nõutava haridustaseme tõendamine.  

Põhiõpingute moodulid:

majutamise ja toitlustamise valdkonna alused; karjääri planeerimine ja ettevõtluse alused; toitlustamise alused; abikoka praktilise töö alused; teeninduse alused; abikoka praktika. 

Valikainete moodulid:

catering- teenindus; eesti köök; eritoitlustus; joogiõpetus I mittealkohoolsed joogid; pagari- ja kondiitritöö; valiktooted pärmitaignast.

Õppeköökides töötamiseks peavad õppijal olema isiklikud:
Kokariided (jakk, püksid, põll ja müts)
Kokajalanõud

Lõpetamine:

Õpingud loetakse lõpetatuks, kui õpilane on saavutanud abikoka eriala õppekava õpiväljundid vähemalt lävendi tasemel, läbinud ettevõttepraktika ning sooritanud kutseeksami. 

Õpingute läbimisel omandatav kvalifikatsioon:

Õpingute sooritab õpingute lõppedes kutsekvalifikatsioonieksami „Abikokk, EKR tase 3“

Edasiõppimise võimalused:

Kokk, tase 4/ toitlustusteenindaja, tase 4 erialal Valgamaa Kutseõppekeskuses.

Võimalused tööturul:

Lõpetanul on võimalik tööle asuda toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes nagu restoran, kohvik, söökla, baar, kiirtoitlustusettevõte, suurköök, catering-ettevõte jms abikokana.

Kadri Vallimäe- Pähk